Restauracja włoska – pizza w roli głównej

Dla wychowanych na ciężkostrawnej, staropolskiej kuchni Polaków restauracja włoska to prawdziwa odskocznia. Lekkostrawne dania kuchni włoskiej są przeznaczone przede wszystkim dla miłośników zdrowego odżywiania, którzy przywiązują wagę do zachowania zdrowia.

Warto jednocześnie podkreślić, że restauracje włoskie nie tylko serwują oryginalne potrawy i napoje, ale także wyróżniają się wyjątkowym klimatem. Charakter restauracji włoskiej podkreśla zarówno oświetlenie, jak i wystrój wnętrza. Wystylizowane pomieszczenia idealnie współgrają z tonacją kolorystyczną i serwowanymi potrawami oraz napojami.

Restauracja włoska posiada w menu szeroki asortyment dań głównych, przystawek, sałatek, napojów, alkoholi oraz – tak charakterystycznych dla włoskiej kuchni – pizzy. Są one niezwykle różnorodne, a co więcej, zawsze są przygotowywane na indywidualne zamówienia. Restauracje do ich sporządzenia wykorzystują przede wszystkim zdrowe, świeże surowce, unikając jednocześnie półproduktów czy gotowych potraw.

W restauracji włoskiej można zamówić pizzę (w menu znajduje się około dwudziestu propozycji) z dowolnie wybranymi składnikami. Jedna z pizz Da Pietro nosi nazwę restauracji, a do jej przygotowania potrzebne są szynka, pieczarki, tuńczyk i łagodne salume. Warto jednocześnie podkreślić, że jak na lokal tej klasy, ceny wcale nie są wygórowane i wahają się od dwudziestu jeden do trzydziestu dwóch złotych. Poza pizzą restauracje włoskie proponują ryby i owoce morza, desery i lody, kawę, czekoladę, herbatę.

Warto odwiedzić : DaPietro | Restauracje Kraków

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *